Hitta rätt inställning

Johnny visar spridaren

Här hittar du länkar till din leverantörs spridarinställningar samt tips om hur du optimerar din spridning.  Rätt inställning av spridaren säkerställer att växtnäringen appliceras jämnt över hela fältet. Det är bra för både plånbok och miljö.

Till spridartabellerna

Kontrollera spridarbilden

Traktor med spridare och backar utplacerade

För bästa odlingsekonomi är det viktigt att växtnäringen sprids jämnt och i rätt mäng över spridningsbredden. Kontrollera din centrifugalspridare eller rampspridare med hjälp av Yara Spridarbackar. Här hittar du länk till webbshoppen för beställning.

Så funkar Yara Spridarbackar

Tips för bästa spridningsresultat

Traktor i fält med gödselsäckar

En grundförutsättning för bästa odlingsekonomi är att växtnäringen sprids jämnt och i rätt mängd över den önskade spridningsbredden. Här hittar du information som förbättrar din spridning.

Läs alla våra tips

Tips om hur du håller gödselspridaren i toppform!

Magnus och Johnny från Yara träffade Fredrik Hallefält, rådgivare på HIR Skåne och Pontus Andersson, Ellenhom & Vadensjö. Här delar dom med sig av sina bästa tips.

Bilder till Tips om spridaren

Nytt poddavsnitt

Lyssna till Växtpressenpodden

NYHET! Enklare mätning av Nollrutor. Redan förra säsongen lanserades ”Nollrutan i mobilen”. Nu är det ännu enklare att mäta. Med hjälp av en mobiltelefon och en N-Tester, kan du själv mäta kväveupptaget från Nollrutor i höstvete. Nelly och Knud berättar mer om nyheten. 

Fosforgödsling ger återbäring!

Fosforgödsling

Det finns en kvardröjande bördighetseffekt av att ha en bättre fosforstatus i marken. Det visar ett fosforgödslingsförsök i Finland 2024 där en låg nivå på tidigare fosforgödsling under nästan ett decennium straffade sig i tydlig skördenedsättning 2024. En insättning i markens fosforbank ger återbäring med tiden.

Läs hela artikeln

Räkna på P & K behovet till dina grödor

Yaras verktyg "Bördighetsanpassad P- och K-gödsling" anpassar fosforrekommendationen efter fosforstatus i marken, skördenivå och vilka grödor som finns i växtföljden. För att göra gödslingsplaneringen så smidig som möjligt får man också ut en rekommendation för kaliumgödsling.

Gör din beräkning här

Yara Nyhetsbrev med N-Prognos direkt i inkorgen:

Höstvete
Höstvete